Resa hit

Res till oss

Det finns många sätt att ta sig till oss. Kommunikationer som tåg, buss, flyg och färja ankommer dagligen vårt område på flera orter.

Om du anländer till vårt område från en annan destination i Sverige och inte kommer med bil, så kan du planera din resa med reseplaneraren.

 

Flyg till oss

I närområdet har vi tre flygplatser att erbjuda, de är lokaliserade i Lycksele, Arvidsjaur och Skellefteå.

Boka gärna din flygresa hos Enter Lapland
Enter Lapland/

Lycksele Flygplats: På Lycksele Flygplats kan du landa direkt i Lappland med Amapola flyg AB.

Arvidsjaurs Flygplats: Regional Jet OÜ flyger till Arvidsjaur från ett flertal platser i Sverige. Resor bokas lättast via Nordica.
Under vinterhalvåret kan man även flyga med charter från Tyskland direkt till Arvidsjaur via Fly Car.

Skellefteå Flygplats
Till Skellefteå kan man flyga med SAS eller Norwegian från Arlanda.

Närliggande flygplatser
Det finns även möjlighet att nå Norsjö via flygplatsen i Umeå, dit man flyga med både SAS & Norwegian från Arlanda, men även med Malmö Aviation från Bromma.

 

Ta färjan

Från Vasa i Finland åker du med Wasaline till Umeå och turen tar endast fyra timmar över Kvarken. Från Umeå färdas du vidare i bil, taxi, buss eller tåg.

 

Ta tåget till Lappland

Det är enkelt och bekvämt att åka tåg till Norsjö/Bastuträsk. Från Göteborg och Stockholm kan man ta SJ:s nattåg mot Luleå, med avstigningsplats Bastuträsk eller så åker man på nybyggda Botniabanan mellan Stockholm och Umeå med Norrtåg. Sommartid kan man nå destinationen med Inlandsbanan som sträcker sig från Kristinehamn i söder till Gällivare i norr, här lämpar sig Sorsele och Arvidsjaur sig väl för avstigning.

Det finns inga rena tågbussar men det finns möjlighet att boka ringbil från Bastuträsk, tur 519 är anpassad efter nattågets tidtabell. De förbindelser som finns för vidare färd ansvarar länstrafiken för. Kontrollera med Länstrafiken om bussanslutning finns på den station som ni vill stiga av på.

 

Ta bussen

Många busslinjer finns in till Norsjö och de flesta linjer finns att hitta via Länstrafikens hemsida. Man kan även åka buss hela vägen från Stockholm till Umeå med Y-Buss och därefter fortsätta till Norsjö med Länstrafikens linjer.

Ringbil

Vissa sträckor trafikeras inte av buss inom destinationen, men många gånger går det boka ringbil. Detta är en service som Länstrafiken tillhandahåller och ringbilarna går precis som bussarna enligt bestämda turer och tidtabeller men behöver till skillnad från buss bokas senast en dag före avfärd. Mer information finns här!

Hyrbil

För att resa inom destinationen kan det vara fördelaktigt att ha tillgång till bil. Avis erbjuder via Rotarium i Norsjö möjligheten att hyra bil under vistelsen här. Kontakt: 0918-31600

Gold of Lapland
Europeiska regionala utvecklingsfonden
Region Västerbotten